Air France: investitie de 170 mil. EUR in scaune si divertisment la bordul aeronavelor

Compania aeriana Air France investeste 170 mil. EUR in scaune si divertisment la bordul aeronavelor de pe cursele intercontinentale, noua oferta fiind prezentatata in cadrul targului IFTM-Top Resa, organizat la Paris.
Noua oferta este valabila pentru produsele si serviciile claselor de confort Economy si Premium Economy pentru zborurile intercontinentale: scaune redesenate ergonomic (cu priza pentru alimentarea gadget-urilor personale si un loc de depozitare a castilor), ecrane individuale HD, cu 3 inch mai mari decat cele existente, cu touch screen si o oferta extinsa de divertisment (peste 1.000 de ore de muzica, filme, seriale TV si alte programe) si un serviciu de catering gourmet, care se regaseste la bordul avioanelor incepand cu data 1 septembrie 2013. 
Investitia totala in cele 10.000 de scaune Economy este de 32 mil. EUR, in cele 1.100 de scaune Premium Economy este de 8 mil. EUR, iar in divertismentul la bord este de 130 mil. EUR.
Noile clase Economy si Premium Economy reprezinta prima etapa din procesul de pozitionare in segmentul superior demarat de Air France, parte din programul Transform 2015. Cea de-a doua etapa se va desfasura in luna ianuarie 2014, cand compania va prezenta noua oferta pentru zborurile Business Class, iar cea de-a treia in luna aprilie 2014, cand va fi lansata noua oferta pentru zborurile La Premiere. 
Primul zbor cu noile clase de calatorie va avea loc in vara anului viitor, data de la care Air France va echipa gradual cele 44 de Boeing-uri 777 cu noile cabine si cu noul sistem de divertisment la bord. Intre iunie 2014 si iulie 2016, 10.000 de scaune Economy vor fi instalate in aeronavele lung-curier AF, respectiv peste 1.100 de scaune Premium Economy. 
Air France, impreuna cu filiala sa regionala HOP!, opereaza 1.500 de zboruri zilnice. Flota sa cuprinde 374 de aeronave. 

Source: Daily Business