Air France-KLM a inregistrat in Romania o cota de piata de aproximativ 20%

Pentru a-si consolida pozitia pe piata aeriana locala, operatorul aerian Air France-KLM, AFKLM, intentioneaza sa introduca noi zboruri. AFKLM a ajuns in 2007 la o cota de piata de aproximativ 20% in Romania, ocupand locul doi dupa Tarom, potrivit propriilor estimari.
 
Alexandru Dobrescu, country manager al Air France-KLM Romania, a declarat ca operatorul studiaza zona Transilvaniei, dar, pana in prezent, nu se stie care va fi optiunea. Aceste zboruri nu vor fi introduse mai devreme de sezonul de vara 2008.

Air France-KLM are un grad de ocupare mediu de peste 80% pe cursele in si dinspre Romania.

De asemenea, datorita gradului de ocupare ridicat pe cursele Bucuresti-Amsterdam, care au inregistrat o crestere cuprinsa intre 2% si 2,5%, compania analizeaza marirea frecventei catre aceasta destinatie si, totodata, analizeaza posibilitatea majorarii frecventei curselor spre Paris. In 2006, traficul pe ruta Bucuresti-Paris a inregistrat o crestere de aproximativ 15%, evolutia pozitiva continuand si in primele luni din 2007.

In prezent, Air France opereaza, in code share cu Tarom, 5 zboruri zilnice din Bucuresti catre Paris, iar KLM are 3 zboruri zilnice pe ruta Bucuresti-Amsterdam.
 
Noile curse pe care le are in vedere compania nu sunt orientate numai asupra altor zone din Romania, reprezentantii AFKLM analizand si potentialul altor orase din Franta.

Potrivit IATA Romania, in 2007 piata aeriana de linie regulata va ajunge la aproximativ 360 milioane EUR, in crestere fata de 2006 cand s-au inregistrat vanzari de 305 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar