Agentiile de turism din Sectorul 1 controlate de politisti

Pe data de 18 septembrie, mai multe agentii de turism din sectorul 1 al Capitalei au fost verificate de politistii de la investigarea fraudelor si de inspectorii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Politistii care au verificat, marti, mai multe agentii de turism din Sectorul 1 au intocmit zece dosare penale, prejudiciul produs de reprezentantii acestora, prin inselaciuni si evaziune fiscala, fiind estimat la 70.000 de euro si 76.000 de lei, informeaza Politia Capitalei.
In urma controlului, autoritatile au constatat ca o parte dintre societatile vizate si-au inselat clientii, din luna noiembrie 2011 si pana in septembrie anul acesta, cu aproximativ 70.000 EUR, bani achitati de clienti pentru vacante de care, in realitate, nu au beneficiat niciodata. Totodata, politistii au constatat si cinci infractiuni de evaziune fiscala, prejudiciul fiind evaluat la 76.000 RON si au dat doua amenzi contraventionale, in valoare de 21.500 RON, iar uneia dintre societatile verificate i-a fost retrasa licenta de turism, in conditiile in care aceasta functiona fara licenta valabila.
Anchetatorii au declarat ca acest control a venit ca urmare a 90 de plangeri penale inregistrate in ultimele 11 luni, pe numele a opt agentii de turism din Sectorul 1.
Victimele s-au plans ca la incheierea contractelor cu agentiile respective, au achitat sume cuprinse intre 400 si 1.800 EUR, pentru sejururi in Spania, Turcia, Franta, Italia si Portugalia, iar la termenul stabilit in contract pentru plecarea catre destinatiile respective au fost amanati in mod repetat, pentru ca, in final, excursia planificata si platita in avans sa nu mai aiba loc. O parte dintre reclamanti care au ajuns la destinatii au constatat acolo ca sejururile lor nu fusesera achitate de catre agentiile de turism din Romania.

Source: Economica