Agentia de turism Mareea a intrat in insolventa

Agentia de turism Mareea a anuntat ca incepand cu data de 3 septembrie este in insolventa si in imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. Sute de turisti au beneficiat de variante alternative, iar turoperatorii, multi dintre ei membri ai Federatiei Patronale din Turismul Romanesc, FPTR, incearca sa gasesca solutii si pentru clientii care au platit vacante pentru luna septembrie.
„Mai multi turisti vor fi rerutati catre Complexul Mercur-Minerva, detinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunarii. In acelasi timp, in unele cazuri, vacantele cumparate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar in destinatiile respective, tot datorita sprijinului oferit de colegii de breasla”, se arata intr-un comunicat de presa al ANAT.
Turoperatori membri ANAT, reprezentanti ai Mareea si hotelieri, multi dintre ei membri ai Federatiei Patronale din Turismul Romanesc, au identificat mai multe variante de sejururi alternative pentru turistii carora agentia de turism nu le mai poate onora vacantele deja platite pentru luna septembrie.
In cazul in care turistii nu accepta solutiile compensatorii oferite de turoperatori si hotelieri, se pot adresa companiei care a eliberat polita de insolventa pentru aceasta, in valoare de 50.000 USD.
Marius Usturoiu, patronul Mareea, a declarat ca a luat decizia sa ceara intrarea in insolventa a companiei din cauza problemelor de cash-flow generate de rezultatele slabe pe componenta de chartere, precum si de scaderea cu 50-60% a vanzarilor de vacante pe Turcia, si a promis ca niciun turist cu rezervare facuta prin Mareea nu va ramane cu banii dati si concediul neefectuat.
Potrivit lui Usturoiu, se vrea reorganizarea companiei si deblocarea cash-flow-ului, in vederea continuarii activitatii. El a precizat ca se afla in discutii cu mai multe banci pentru obtinerea de credite, dar si cu potentiali investitori care sa vina cu bani pentru a efectua o infuzie de capital la Mareea, in schimbul preluarii unei participatii sau efectuarii unei fuziuni.
Turoperatorul Mareea a infiintat o celula de criza pentru a raspunde turistilor si partenerilor afectati de deschiderea procedurii de insolventa si reorganizare si pentru a gestiona o parte cat mai mare din rezervarile cu check-in din 3 septembrie si 4 septembrie.
Mareea este, dupa Genius Travel, a doua agentie de turism care isi anunta insolventa in doar o luna de zile si in plin sezon al vacantelor.
In 2015, agentia de turism Mareea a inregistrat o cifra de afaceri de peste 66 mil. RON.

Source: Daily Business