Agentia de turism Eximtur: crestere de 9% a cifrei de afaceri

In 2014, agentia de turism Eximtur a inregistrat o crestere cu 9% a cifrei de afaceri fata de 2013, pana la 40 mil. EUR.
63% din cifra de afaceri a fost generata de serviciile de business travel si organizare de evenimente. Divizia de vacante si calatorii a inregistrat o crestere de circa 4%, iar cea de incoming a crescut ca pondere pentru companie de sase ori, aducand in Romania turisti din Austria, Slovenia si Marea Britanie. 
Divizia Eximtur Business a inregistrat o crestere a serviciilor asigurate companiilor private si institutiilor publice de peste 14% si a atras 70 de noi clienti.
Divizia Eximtur leisure a inregistrat, in 2014, o crestere generala de circa 4%. In structura vanzarilor, calatoriile externe au crescut cu 6%, iar cele pe destinatii interne cu 4%, pe fondul unui an profund marcat electoral, care a redus interesul romanilor pentru vacante.
Totodata, agentia a investit 100.000 EUR in tehnologie de top si a infiintat un serviciu non stop de rezervari, asistenta si informatii. 
Peste 2.000 de turisti din Austria, Slovenia si Marea Britanie au vizitat anul trecut Romania prin intermediul agentiei, care isi va extinde in acest an operatiunile si pe piata din Germania.
Eximtur are 28 de agentii in 19 orase, dintre care 12 sunt francize si una online, fly.ro, patru centre de business travel la Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara, a fost infintata in 1993.

Source: Economica