Afla unde va fi dezvoltat primul parc dedicat animalelor preistorice din Romania

La Rasnov urmeaza a fi dezvoltat proiectul „Dino Parc”. In acest sens s-a semnat deja contractul de finantare la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de catre reprezentantul beneficiarului si de catre directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru.
Proiectul, cu o valoare totala de 22,37 mil. RON, este finantat din bugetul Regiunii Centru alocat prin Domeniul major de interventie 5.2, care finanteaza crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice.
Parcul recreativ tematic va fi prevazut cu foisoare de observatie si studiu, amplasate in arbori dotate cu biblioteci in care vizitatorii vor gasi informatii despre creaturile preistorice. Se vor realiza prezentari video, intr-o sala de cinema special amenajata si vor fi sustinute sedinte de laser-shooting cu tematica animalelor preistorice. Copiii se vor putea distra in locurile de joaca special amenajate, iar turistii vor putea sa se relaxeze urmarind spectacole cu momente din viata dinozaurilor.
Beneficiarul estimeaza ca parcul tematic va avea un numar de minim 200.000 de vizitatori, in primul an de functionare.
Vizitatorii vor avea in cadrul parcului un traseu delimitat, pentru a vedea exponate la scara reala ale creaturilor istorice. Langa fiecare exponat vor exista panouri informative cu numele, caracteristicile si perioada in care a trait fiecare creatura preistorica.

Source: HRB Expert