Afla cati turisti romani asteapta Bulgaria in acest an

Viceministrul Economiei, Energiei si Turismului din Bulgaria, Ivo Marinov a declarat in cadrul unei conferinte, ca anul trecut 960.000 de turisti romani si-au petrecut sejururile turistice in Bulgaria, iar pentru acest an autoritatile estimeaza ca peste 1 milion de turisti romani vor veni in Bulgaria.
Anul trecut, incasarile din turism s-au ridicat la 3,7 mld. EUR. Turismul din Bulgaria contribuie cu 11% la PIB-ul tarii, iar daca se includ toate serviciile ce tin de activitatea turistica, industria turistica reprezinta 15,6% din PIB.
Pietele tinta ale Bulgariei, din punct de vedere turistic, sunt Romania, Grecia, Rusia, Israel si Tarile Scandinave. Majoritatea celor care vin in Bulgaria aleg sejururile de vara.
Obiectivul autoritatilor pentru anul 2012 vizeaza determinarea celor care tranziteaza Bulgaria sa ramana in tara pentru destinatiile turistice locale.
Bulgaria a fost inclusa de National Geographic in Topul celor 50 de destinatii din lume ce trebuie vizitate, potrivit autoritatilor bulgare.

Source: Capital