Afla care au fost destinatiile de vacanta preferate de romani in aceasta vara

Agentia de turism Paralela 45, anunta ca cererea de vacante pentru litoralul Spaniei a crescut cu un sfert anul acesta, la nivelul intregii tari, fata de 2015, compensând scaderea inregistrata pentru Antalya si Bodrum, ca urmare a atentatelor si a loviturii de stat esuate, care au marcat sezonul 2016 in Turcia.
Destinatia lansata in premiera in vara acestui an, Algarve (Portugalia), dar si insulele grecesti, litoralul românesc si cel bulgaresc au inregistrat cresteri de pâna la 30%.
Rezervarile de vacante pentru acest an au fost realizate in mare parte in perioada de early booking si mai putin last minute, turistii preferând sa aleaga din timp, in special pachete la hoteluri de 5 stele de lux, in cazul Antalyei, si la 4 stele in restul destinatiilor. 
Cea mai ceruta estinatie a anului a fost Spania. Pretul mediu al unui pachet a fost de 650 EUR/persoana.
Pentru Grecia, cele mai multe vacante au fost cerute pentru Chania-Creta, Santorini, Zakynthos si Mykonos, dar preferate au fost si Rodos, Corfu si Heraklion-Creta. Pachetul mediu pentru o vacanta pe charter in Grecia a fost de 450-500 EUR/persoana in Creta, Rodos si Corfu, de 580 EUR/persoana in Santorini, de 250 EUR/persoana cu transport individual.
In cazul celor care au ales transportul cu masina, cel mai mare interes s-a inregistrat insa pentru litoralul românesc si pentru cel bulgaresc, pentru care turistii au facut cu 30%, respectiv 15% mai multe rezervari in sezonul 2016 fata de 2015.

Source: Daily Business