Hotelurile Rina Vista si Rina Tirol din Poiana Brasov sunt scoase la vanzare

Hotelurile Rina Vista si Rina Tirol din Poiana Brasov clasificate la 3 stele, detinute de o firma cu actionari israelieni intrata in faliment, au fost scoase la vanzare in noiembrie 2016 pentru suma de 3,1 mil. EUR, si respectiv 2,1 mil. EUR.
 
Deoarece nu s-a gasit inca un proprietar, in prezent pretul de vânzare a fost redus la 2,4 mil. EUR pentru Rina Vista, in schimb pentru Rina Tirol pretul a fost ridicat la 2,5 mil. EUR.
In 2008, cand a achizitionat cele doua hoteluri, compania anunta ca va investi 8 mil. EUR in modernizarea acestora. La scurt timp, insa a venit criza financiara, iar compania a inceput sa aiba dificultati financiare, intrând in insolventa in 2012 din cauza datoriilor, iar anul trecut a intrat in faliment.
Dupa o tentativa esuata a lichidatorului de vânzare si dupa ce nici varianta de a le inchiria nu a functionat, cele doua hoteluri au fost inchise, in primavara acestui an.
Hotelul Rina Tirol are 56 de camere repartizate pe 4 etaje, o suprafata de 2.385 mp, cu un teren de 2.475 mp, iar hotelul Rina Vista are 106 camere pe 5 etaje, o suprafata desfasurata de 6.240 mp, cu un teren de 5.914 mp.

Source: Profit