Aerotravel Lufthansa City Center estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 20%

Aerotravel Lufthansa City Center estimeaza pentru acest an o crestere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri, la 23,5 milioane EUR. Principalul domeniu de activitate al agentiei il reprezinta turismul de afaceri iar incepand cu ultimii doi ani compania s-a orientat si catre segmentul de vacante, in acest sens introducand curse charter.

Potrivit declaratiei directorului general al companiei, Antonio Nitu, in 2006, 5 milioane EUR din cifra de afaceri a companiei vor proveni din pachetul de servicii de vacanta. In acest sens, Aerotravel va opera sase curse charter pe destinatia Grecia, printre locatii numarandu-se si Halkidiki, insulele Skiathos si Evia.

Anul trecut Aerotravel a inregistrat o cifra de afaceri de 19,5 milioane EUR, dintre care 17 milioane EUR din turismul de business si 2,5 milioane EUR din chartere. Compania detine franciza pentru Romania a Lufthansa City Center International, divizia de agentii de turism a Lufthansa.

In 2005 piata agentiilor de turism a inregistrat o crestere medie de 20% iar primele cinci locuri in top in ceea ce priveste cifra de afaceri din 2005 sunt ocupate de Happy Tour, Aerotravel, Eximtur, Paralela 45 si Marshal Turism. Cifra de afaceri toatala a anului trecut a celor cinci agentii este de peste 100 milioane EUR.
Source: Ziarul Financiar