Aeroportul Tuzla a primit aprobarea pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat si a biroului vamal de frontiera

Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice un proiect de hotarare prin care se aproba deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat si a biroului vamal de frontiera pe Aeroportul Tuzla.
Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane, structurile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice si ale altor autoritati publice cu atributii la trecerea frontierei asigura, prin redistribuire, personalul necesar pentru efectuarea controlului pentru trecerea frontierei de stat, in conditiile legii.
Spatiile, dotarile si utilitatile necesare pentru desfasurarea activitatilor de control la punctul de trecere a frontierei de stat si la biroul vamal de frontiera se asigura, cu titlu gratuit, de catre administratorul Aeroportului Tuzla.
Aeroportul Tuzla se afla in proprietatea si administrarea SC Regional Air Services SRL, unul dintre actionari fiind Dorin Ivascu, in prezent si director general al companiei.
Regional Air Services desfasoara de pe Aeroportul Tuzla operatiuni aeriene de transport public, aviatie generala si lucru aerian, inregistrand in 2011 un trafic de 13.948 pasageri, iar in anul 2012 de 15.595 pasageri.
Prin pozitia sa geografica, Aeroportul Tuzla asigura operarea in conditii optime a aeronavelor angajate in operatiunile aeriene deasupra Marii Negre.
La 27 mai 2013, comisia de evaluare constata ca Aeroportul Tuzla indeplineste conditiile de certificare ca aeroport deschis traficului international, prevazute in Anexa nr. 2 la HG nr. 7912009, motiv pentru care elibereaza certificarea.

Source: Curierul National