Aeroportul Otopeni va liberaliza activitatea de taxi, incepand cu 15 noiembrie

Incepand cu data de15 noiembrie, Aeroportul International Henri Coanda va liberaliza activitatea de taxi, pentru a putea fi desfasurata de catre orice transportator avand o autorizatie emisa de autoritatile din Bucuresti si judetul Ilfov si care indeplineste anumite conditii minime.

Autoturismele taxi care detin autorizatii emise de alte autoritati teritoriale, decat cele Bucuresti si Ilfov, vor putea prelua numai clientii pe baza de contract sau prin comanda, care au ca destinatie alte localitati decat Bucuresti sau cele din judetul Ilfov.

Accesul autoturismelor taxi in locurile de asteptare si in zona de preluare a clientilor se va efectua numai dupa obtinerea de catre transportatorii autorizati a permiselor de identificare si acces, a caror emitere va fi gratuita in maxim zece zile lucratoare de la data depunerii solicitarii scrise, precum si a permiselor de acces auto, in valoare de 6 RON.

La inceputul anului Aeroportul Otopeni a atribuit permise de acces auto pentru transport de persoane in regim de taxi, la un tarif maximal de 3,5 RON/kilometru, catre 13 companii de taxi si 57 de PFA-uri.

Aceste masuri au rolul de a pune in aplicare noile modificari legislative aduse Legii 382003, cu privire la desfasurarea transportului de persoane in regim de taxi, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Source: Daily Business