Aeroportul Otopeni si cel din Arad au inregistrat cresteri semnificative in luna septembrie

In luna septembrie a acestui an, doua aeroporturi din Romania au inregistrat cresteri spectaculoase ale traficului de pasageri, respectiv Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni, AIHCB si Aeroportul International din Arad.
Traficul de pasageri inregistrat in luna septembrie AIHCB a fost cu 44,7% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit celui mai recent raport al Airports Council International, depasind astfel aeroporturile din St. Petersburg care au avut o crestere de 16,5%, Marsilia – 16,2%, Izmir – 13,5% si Ankara – 12,8%.
Aeroportul Otopeni este inclus la categoria aeroporturilor cu un trafic anual cuprins intre 5 si 10 milioane de pasageri, si are cea mai mare crestere procentuala din aceasta categorie.
Aceasta crestere se datoreaza si mutarii operatiunilor companiilor aeriene low-cost de pe Aeroportul International Aurel Vlaicu Baneasa pe Aeroportul Otopeni, din data de 25 martie 2012.
Traficul ar putea creste in continuare, in conditiile in care, in luna noiembrie a fost inaugurat noul terminal, in urma unei investiti de 52 mil. EUR.
Pentru acest an se estimeaza ca AIHCB va inregistra un trafic de 7,3 milioane de pasageri, a declarat Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al aeroportului, iar pentru anul 2013 se estimeaza ca traficul va depasi 8 milioane de pasageri.
In categoria in care sunt incluse aeroporturile cu un trafic anual sub 5 milioane de pasageri, primul loc este ocupat de Aeroportul International din Arad, care a inregistrat o crestere de 1.383,7% in luna septembrie a acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea traficului de pasageri ar putea fi atribuita operatorului aerian low-cost Wizz Air, care a reluat cursele din Arad. 
Raportul Airports Council International a cuprins traficul de pe 190 de aeroporturi din Europa, cu o reprezentare de 88% din traficul total la nivel european. 

Source: Daily Business