Aeroportul Otopeni: cifra de afaceri cu 3% mai mare, in primele 11 luni din 2009

Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, AIHCB, a inregistrat in primele unsprezece luni din 2009 o cifra de afaceri de aproximativ 280 milioane RON, cu 3% mai mare decat cea realizata in aceeasi perioada a anului 2008.

Cifra de afaceri estimata pentru intreg anul 2009 este de aproximativ 319 milioane RON, cu 8% mai mare decat cea inregistrata in 2008, potrivit datelor furnizate de companie.

Profitul brut realizat de AIHCB in primele 11 luni ale anului 2009 a fost de aproximativ 85 milioane RON.

Pentru intreg anul 2009, profitul brut total estimat este de aproximativ 103 milioane RON, in scadere cu aproximativ 12% fata de anul 2008.

In decursul anului 2009, principalele lucrari de investitii efectuate de catre AIHCB au avut in vedere finalizarea lucrarilor din cadrul fazei a II-a si a II-a extinse a obiectivului „Dezvoltare si Modernizare”, lucrari care au vizat corpul de legatura dintre terminale, hangarul pentru intretinerea echipamentelor aeroportuare, rezervorul de apa antiincendiu aferent terminalelor, reabilitarea turnului de control si pasajul November.

De asemenea, au fost continuate lucrarile aferente fazei a III-a, prin realizarea unei parcari auto intre sensurile giratorii Nord si Sud, extinderea Fingerului si finalizarea lucrarilor de extindere a zonei check-in.

Alte lucrari de investitii realizate in cadrul AIHCB au constat in finalizarea reparatiilor curente la pista nr. 2, amenajarea a doua parcari cu un total de 521 de locuri, optimizarea sistemului de control de securitate 100% al bagajelor de cala, modernizarea retelei de alimentare cu apa, realizarea unui sistem de irigatie cu microaspersie care asigura irigarea zilnica a aproximativ 3.500 mp si realizarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea statiei de distributie a energiei electrice.

Source: Daily Business