Aeroportul International Traian Vuia Timisoara – cu 12% mai multi pasageri in primele 11 luni din 2009

In perioada ianuarie – noiembrie 2009, Aeroportul International Traian Vuia Timisoara a inregistrat aproximativ 927.000 de pasageri, cu 12% mai multi comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit Ministerului Transporturilor.

In perioada analizata, au aterizat si decolat 11.442 avioane, inregistrandu-se o crestere a miscarilor de aeronave cu 3,15%.

In cursul anului trecut, au fost operate sapte destinatii noi – Perugia, Cernauti, Valencia, Paris, Bergamo, Treviso, Barcelona, iar pe perioada verii au fost introduse mai multe curse charter spre diferite destinatii de vacanta.

Veniturile totale inregistrate de Aeroportul Traian Vuia Timisoara in cele 11 luni din 2009 au crescut cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, inregistrandu-se si o crestere de 24% a cifrei de afaceri fata de perioada ianuarie – noiembrie 2008.

Printre lucrarile demarate in cursul anului trecut se numara amenajarea punctului de acces la platforma si implementarea unui sistem electronic de gestionare a bagajelor, conectat la o retea internationala.

Din banii alocati de la bugetul de stat s-a amenajat calea de rulare aeronave si s-a extins platforma de stationare aeronave pe directia est, valoarea lucrarilor depasind 19,3 milioane RON, lucrarile fiind finalizate in luna iunie si s-a inceput construirea terminalului sosiri interne non Schengen, al carui termen de finalizare este iunie 2010.

La conducerea aeroportului se afla, temporar, Rodica Alexa, directorul departamentului de infrastructura si exploatare din cadrul aeroportului, dupa ce, pe data de 4 ianuarie, Alexandru Chirila, directorul Aeroportului International din Timisoara, si-a inaintat demisia din functie, la aproape o luna de la numire.

Source: Daily Business