Accor Hotels vrea sa ajunga la 20 de unitati hoteliere in Romania, in urmatorii ani

Lantul hotelier francez Accor Hotels, care opereaza in prezent prin intermediul partenerului polonez Orbis 7 hoteluri din Romania, intentioneaza sa isi dubleze numarul unitatilor detinute in Romania in urmatorii ani. Anul viitor urmeaza sa fie inaugurate si hotelul ibis Styles la Arad si hotelul Mercure din Brasov.
„Tinta noastra este sa ajungem la cel putin 20 de hoteluri in Romania, dar nu pot da un termen la care acest obiectiv se va concretiza. Credem ca, dupa felul in care arata piata si modul in care se dezvolta, este loc pentru acest numar de hoteluri. Dar trebuie sa analizam ce branduri si ce dimensiune vor avea hotelurile astfel incat sa se potriveasca pietei locale”, a declarat Laurent Picheral, CEO Hotel Services, responsabil de Germania, Polonia, tarile baltice, Europa Centrala, Scandinavia si Balcani.
In 2015, Accor Hotels a inregistrat venituri de 5,5 mld. EUR. In ultimul an, compania a semnat mai multe tranzactii, printre care si FRHI Holdings, proprietarul brandurilor hoteliere Fairmont, Raffles si Swissotel,intr-o tranzactie de 3 mld. USD, devenind cel mai mare operator global pe segmentul hotelurilor de lux.
Laurent Picheral a declarat ca se analizeaza piata pentru a vedea ce hotel din brandurile Fairmont sau Swissotel se potriveste pentru Romania.

Source: Ziarul Financiar