ANAT propune autoritatilor ca agentiile care aduc turisti straini sa fie scutite de o mica suma din impozitul pe profit

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT, propune autoritatilor din domeniu ca, pentru a incuraja incomingul, agentiile care aduc turisti straini sa fie scutite de o mica suma din impozitul pe profit pentru fiecare noapte de cazare a fiecarui turist. Propunerea i-a fost prezentata ministrului Turismului, Mircea Dobre, la un forum de turism de catre Alin Burcea, presedintele ANAT.
„Pentru fiecare innoptare, o anumita suma sa fie pusa intr-un cont imaginar si sa se scada din impozitul pe profit. In acest fel, nu e o suma pe care o da Guvernul, dar e o modalitate prin care putem fi sprijiniti”, a spusAlin Burcea.
El a precizat ca sunt foarte putine agentii cu operatiuni de incoming, in jur de 40, din cele peste 2.600 care activeaza in Romania.
ANAT mai vrea sa infiinteze o scoala de incoming care ar urma sa fie lansata in toamna si sa organizeze un targ de incoming in primavara anului viitor la care sa invite 100-150 de touroperatori strini ca sa vina sa vada produsul turistic romanesc.

Source: Profit