ANAT contesta inchirierea plajelor

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, Gheorghe Fodoreanu, nu este de acord cu inchirierea plajelor apreciind ca acest lucru va duce la scaderea numarului de turisti in urmatorii ani iar litoralul romanesc isi va pierde valoarea patrimoniala.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, Ovidiu Marian, ca, pana la finele lunii martie, sa prezinte Guvernului un cadru legislativ unitar de reglementare a activitatilor desfasurate in timpul sezonului si extrasezonului pe Litoral.

In Hotararea Guvernului nr. 241 din 16 februarie 2006 este prevazut ca jumatate din fondurile obtinute prin inchiriere sa fie incasate de Administratia Nationala Apele Romane – Directia Apelor Dobrogea Litoral iar restul de 50% sa fie alocate la bugetul de stat.

Preturile sectoarelor care vor fi licitate la urmatoarea etapa a licitiatiilor privind inchirierea sectoarelor de plaja, pornesc de la 2,7 miliarde ROL in Olimp; de la 1,3 miliarde ROL, respectiv 1,04 miliarde ROL pentru doua portiuni de plaja din Neptun; de la 2 miliarde ROL in Jupiter; de la 430 milioane ROL in Cap Aurora; de la 510, respectiv 630 milioane ROL in Venus si de la 480 milioane ROL in Mangalia. In statiunea Mamaia sunt estimate preturi de 4,6 miliarde ROL pentru 10.000 mp.
Source: Curierul National