AMR si US Airways Group ar putea fusiona

Compania AMR, care detine American Airlines, si US Airways Group stabilesc ultimele detalii pentru o fuziune care ar infiinta cel mai mare operator aerian din lume.
Daca fuziunea devine realitate, noua companie ar avea o capitalizare de peste 10 mld. USD si ar deveni cel mai mare operator de trafic in SUA, depasind United Continental Holdings.
Tranzactia, implicand exclusiv un schimb de actiuni, ar fi implementata ca parte a planului de reorganizare a American Airlines, aflata in prezent sub protectia legii falimentului in SUA.
Sursele apropiate tranzactiei au avertizat ca negocierile pot inca esua.
Finalizarea unui acord ar mai putea dura cateva saptamani, chiar daca cele doua parti se grabesc sa incheie acordul pana la 15 februarie, cand expira o intelegere semnata intre creditorii American Airlines pentu pastrarea secreta a informatiilor.
In prezent, este avuta in vedere acordarea unui pachet de 72% din actiunile noii companii creditorilor American Airlines, iar restul de 28% actionarilor US Airways.
Fuziunea ar reprezenta ultimul pas al unui proces de consolidare pe piata din SUA, care ar fi dominata, astfel, de patru operatori importanti – noua companie, United Continental, Delta Air Lines, si Southwest Airlines.

Source: 9AM