90% dintre turiştii romani vor alege destinaţii interne

Președintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, a declarat că aproximativ 90% dintre turiştii români vor alege anul acesta destinaţii interne şi vor căuta locuri şi experienţe noi şi inedite.

„Avem peste 200.000 de români care înainte de declanşarea pandemiei plătiseră avans sau total vacanţe pentru România sau pentru alte destinaţii. Vestea bună este că din aceşti 200.000 de români, 90% s-au reorientat pentru destinaţii din România (…) Foarte mulţi doresc să consume turism românesc şi să descopere destinaţii noi în care nu au mai fost (…) În plus, o să avem o circulaţie puternică a tichetelor de vacanţă pentru că am obţinut de la Guvernul României prelungirea valabilităţii tichetelor care au fost trimise în 2019, dar pe care nu toţi românii reuşiseră să le consume până în luna mai în acest an. Aşadar, încă un an de utilizare a acestor tichete, la care se adaugă şi tichetele ce vor fi, sperăm, pentru anul 2020. Deci, un volum foarte mare de tichete care o să fie cheltuite, consumate în România”, a declarat Corina Martin.

Potrivit acesteia, orice destinaţie românească care vine acum şi se poziţionează cu un mesaj de încredere şi siguranţă are o şansă şi ia un start faţă de alte destinaţii poate mai cunoscute şi mai frecventate până acum de români.

Corina Martin a menţionat că România, ca ţară, ar fi trebuit să se poziţioneze ca o destinaţie turistică sigură şi să ia startul mai repede”, încercând, astfel, să atragă un număr mai mare de turişti străini.

Aceasta speră ca de la mijlocul acestei luni, Guvernul să permită şi redeschiderea restaurantelor, iar activitatea turistică să se relanseze.