820.000 RON pentru promovarea obiectivelor culturale din Cluj

Proiectul Consiliului Judetean Cluj privind promovarea obiectivelor culturale din Cluj, in valoare de 820.000 RON, a fost acceptat spre finantare prin Programul Operational Regional, POR. Din suma totala, 690.000 RON reprezinta valoarea eligibila, din care asistenta financiara nerambursabila este de peste 676.000 RON.
 

Contractul urmeaza sa fie semnat in perioada urmatoare, a anuntat purtatorul de cuvant al administratiei judetene, Victor Popa. Durata de implementare va fi de 18 luni.
 

Pentru implementarea proiectului “Clujul – peisaj cultural”, CJ Cluj a incheiat anul trecut un parteneriat cu Asociatia Patrimonium Transsylvanicum.
 

Obiectivul principal al proiectului vizeaza promovarea unor institutii culturale, precum si incurajarea turismului in judet.
 

In functie de reprezentativitatea, accesibilitatea si starea de conservare a obiectivelor turistice, au fost selectate pentru promovare, Domeniul de la Ciucea, Cetatea din Bologa, Castelul Banffy din Rascruci, Castrul roman Potaissa, Biserica din localitatea Feleacu, Biserica din localitatea Vad, Biserica Reformata Calvina din Manastireni, Biserica de Lemn din Nicula, Biserica Reformata Calvina din comuna Sic, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei – Colectia de Istorie a Farmaciei.

Source: Touristica