5.000 EUR pentru persoanele din judetul Tulcea ca amenajeaza camere de gazduire pentru turisti

Tulcenii din 16 comunitati din nordul judetului pot primi cate 5.000 de euro pentru amenajarea uneia dintre camerele din locuinta proprie, astfel incat aceasta sa fie inchiriata turistilor, aceasta trebuind insotita de o sala de masa si un grup sanitar.
Subventia europeana este alocata de Grupul de Actiune Locala (GAL) Muntii Macinului-Dunarea Veche, iar pana in prezent au fost alocate fonduri pentru amenajarea a sapte asemenea camere, potrivit managerului GAL, Ana Maria Cazacu.
Obiectivul GAL Muntii Macinului-Dunarea Veche este ca 85% din bugetul de 2,3 mil. EUR sa fie contractat de localnici pana la finele acestui an.
Pentru 27 din cele 33 de solicitari au fost deja semnate contracte de finantare, iar valoarea lor este de circa 60% din bugetul alocat finantarii proiectelor depuse de localnici.
GAL Muntii Macinului – Dunarea Veche este un parteneriat public-privat, infiintat in august 2016, in baza OUG nr. 26/2000 si autorizat de Ministerul Agriculturii pentru a desfasura activitati specifice implementarii Strategiei de dezvoltare locala a teritoriului Muntii Macinului – Dunarea Veche, in cadrul Masurii 19 Leader a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.
Prin Strategia de dezvoltare locala a GAL Muntii Macinului-Dunarea Veche, conducerea grupului a atras 2.884.209,31 EUR finantare europeana, din care 2.307.368,31 EUR reprezinta suma alocata finantarii proiectelor prin intermediul a 10 masuri. Suma poate fi accesata de autoritati, fermieri, asociatii neguvernamentale si intreprinderi private mici si mijlocii din 16 unitati administrativ-teritoriale din judetul Tulcea, care nu pot avea acces la suma de 1,1 miliarde de euro alocata prin mecanismul financiar Investitii Teritorial Integrate – Delta Dunarii.

Source: Wall-Street