37% dintre romani vor sa foloseasca telefonul mobil in timpul zborului

Compania aeriana British Airways a realizat un studiu cantitativ din care rezulta ca 37% dintre romani vor sa foloseasca telefonul mobil in zbor si doar 16% dintre francezi si belgieni prefera acest lucru.
Revistele in format electronic sunt dorite de 29% dintre romani. Comparativ, la polul opus se situeaza olandezii, in ambele cazuri, cu 13%, respectiv 5%.
Navigarea online pe perioada zborului este preferata de 57% dintre belgieni, 58% dintre francezi si de 63% dintre elvetieni si romani, restul tarilor figurand cu procente mai ridicate.
25% dintre romani si, respectiv 15% dintre acestia si-ar dori o vedere panoramica sau bone pentru copii.
Potrivit rezultatelor studiului, check-in-ul online a fost votat drept cea mai apreciata inovatie tehnologica la bordul avioanelor de catre 51% dintre romani, in timp ce 23% dintre acestia considera ca biletul electronic este cea mai utila inovatie tehnologica.
In topul preferintelor se mai numara biletul de imbarcare de pe telefonul mobil – 8% si check-in-ul automat la chioscurile special amenajate – 5%.
Printre facilitatile pe care romanii le apreciaza cel mai mult atunci cand calatoresc cu avionul se numara serviciile la bordul aeronavei – 41%, in timp ce pentru respondentii din toate celelalte tari scaunele confortabile conteaza cel mai mult.
British Airways are o retea de rute care acopera peste 150 destinatii din 75 tari.
In ultimul timp tot mai multe companii de transport aerian au realizat ca trebuie sa puna la dispozitie posibiliatea de a efectua apeluri telefonice si de a se putea conecta la internet.
Astfel, Delta Airlines, United Airlines, Canada Air ofera aceasta posibilitate printr-o conexiune la satelit, cei de la Fly Emirates ofera si posibilitatea de a apela internetul mobil prin GPRS. Singura conditie este aceea de a avea serviciul de roaming activat.
Totodata, din aceasta vara operatorul low-cost JetBlue Airways anunta ca va pune la bordul avioanelor sale solutia JetBlue WiFi.
Studiul, avand ca obiectiv identificarea preferintelor pasagerilor in ceea ce priveste zborurile pe distante scurte, a fost realizat pe un esantion de 2.000 de persoane din Romania, Franta, Germania, Italia, Spania, Elvetia, Belgia, Olanda si Polonia care calatoresc cu avionul de cel putin doua ori pe an.

Source: Adevarul