2019: Turistii straini au rezervat peste 2,3 milioane de nopti in Romania prin Airbnb, Booking, Expedia Group si TripAdvisor

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Turistii straini au rezervat peste 2,3 milioane de nopti de cazare in Romania prin intermediul Airbnb, Booking, Expedia Group si TripAdvisor in 2019, potrivit primelor statistici furnizate de cele patru platforme in baza unui acord semnat cu Comisia Europeana in 2020.

In total, numarul noptilor rezervate prin cele patru platforme in Romania in 2019, anul dinantea izbucnirii pandemiei, s-a ridicat la 4,55 milioane, din care 2,329 milioane au reprezentat innoptari ale turistilor straini, iar 2,222 milioane nopti petrecute de turisti romani.

La nivelul Uniunii Europene, peste 554 milioane de nopti au fost rezervate prin intermediul uneia dintre platformele operate de Airbnb, Booking, Expedia Group si TripAdvisor, cu 14% mai mult raportat la anul 2018.

Toate statele UE au inregistrat cresteri in 2019 in ceea ce priveste numarul noptilor rezervate prin cele patru platforme.

Cele peste 554 milioane de nopti rezervate in UE prin Airbnb si celelalte platforme in 2019 au reprezentat 53 milioane de sejururi, din care aproape 32 milioane de sederi ale turistilor straini.

In medie in UE, un sejur a inclus 10,4 nopti, potrivit Comisiei Europene.

Cele mai multe nopti pe sejur au fost petrecute in Cipru si Malta (16 nopti/sedere), urmate de Spania, Croatia si Portugalia (13 nopti). La polul opus, rezervarile facute in Romania, Lituania, Estonia si Luxemburg nu au inclus mai mult de 7 nopti pe sedere.