2008: vanzari cu 10% mai mici pe intern a pachetelor destinate sarbatorilor de iarna

In 2008, vanzarile pachetelor turistice destinate sarbatorilor de iarna au fost mai mici fata de aceeasi perioada a anului 2007 cu 30% pe extern si cu 10% pe intern, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

Presedintele ANAT pe regiunea sud, Adrian Voican, apreciaza ca aceasta criza financiara ar putea afecta turismul autohton pe o perioada de circa 2 ani, segmentul de business fiind cel mai atins in acest sens.

Reprezentantul ANAT este de parere ca, in ceea ce priveste turismul intern, acesta va fi destul de putin afectat de criza de financiara, care nu s-a manifestat puternic in Romania. Referitor la turismul extern, acesta a precizat ca romanii se vor orienta catre vacante mai scurte si mai ieftine in mare parte din cauza ca operatorii aerieni vor fi la randul lor afectati de criza, lucru ce s-ar putea reflecta in preturi.

Traian Badulescu a declarat ca in acest an piata turismului ar putea creste cu pana la 10%, sau in cel mai rau caz va stagna, ceea ce reprezinta totusi o evolutie pozitiva fata de tendintele pietei de profil din vestul Europei.

Source: Bloom Biz