10 oferte au fost depuse pentru lucrarile de refacere a acoperisului hotelului Triumf din Bucuresti

Zece oferte au fost depuse pentru realizarea de lucrari de reparatii la hotelul Triumf din Sectorul 1 al Capitalei, contract estimat la 2,94 mil. RON, fara TVA, pentru cinci luni.

 

Companiile care au depus oferte sunt Crinelco Matcon, Rotary Constructii Mentenanta, Viosil Instal Construct, OVI Construction&Real Estate, D.R. Solutions Concept si asocierile formate din Baiculescu Construct (lider) si Turvyk Investment Group, Act Construct Management (lider) si Acriem Product, Draft Construct (lider) si Constructim, RO-ING Profinstal (lider) si Gruppo GE.DI (Italia), respectiv BAU Klincher Art (lider), Safe Construct si Maruani Com.

 

Achizitia are drept obiect efectuarea de lucrari de reparatii acoperis pe toate cele trei tronsoane. Se vor reface si elementele adiacente ce fac parte integranta din invelitoare respectiv pazie, sageac, jgheaburi, burlane, cornisa din caramida aparenta, etc. Nu se va schimba forma acoperisului si tipul materialului din care este executata invelitoarea. Pentru evitarea formarii unor dopuri de gheata care ar deteriora jgheaburile si burlanele, acestea vor fi prevazute cu sistem de degivrare. La executie se vor utiliza numai materiale de calitatea l, compatibile cu materialele originale ale constructiei si care sa nu influenteze permeabilitatea la vapori a alcatuirilor originale, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

 

Acoperisul si o parte din podul imobilului Hotel Triumf, a fost afectat de incendiul izbucnit in data de 12 septembrie 2020.

 

Hotelul Triumf, aflat in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, este inclus pe lista monumentelor istorice, fiind construit in perioada interbelica de catre Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat si Arcul de Triumf.

 

Imobilul a fost scos la vanzare pentru prima data in 2007, la un pret de pornire de 32,5 mil. EUR plus TVA, dar licitatia s-a oprit atunci in instanta dupa ce firma Athenee Phenix Group, a contestat procedura. In octombrie 2014, Guvernul a scos din nou hotelul la licitatie si l-a pus in vanzare de mai multe ori, fara sa primeasca insa nicio oferta, indiferent ca a scazut pretul pe parcurs, de la 19,6 mil. EUR la 15,9 mil. EUR si, ulterior, la 14,1 mil. EUR, toate plus TVA.

EN RO