10 milioane RON vor fi alocate pentru dezvoltarea turismului din Valea Jiului

Modernizarea turismului la standarde europene in Masivul Straja, Parang si in Pasul Vulcan din Valea Jiului va costa peste 10 milioane RON, care vor proveni atat din fonduri externe cat si de la bugetul judetean, prin emiterea de obligatiuni de catre CJ Hunedoara.

Primul obiectiv turistic care face parte din programul de dezvoltare este Masivul Straja unde au fost deja demarate lucrarile de modernizare a drumului forestier care face legatura intre statiune si municipiul Lupeni, potrivit declaratiei presedintelui CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot. Pentru acest proiect au fost alocate 3 milioane RON.

Si licitiatiile pentru dezvoltarea Pasului Vulcan au fost incheiate, proiectul cuprinzand chiar legatura peste munti cu statiunea Straja.

In Parang se va derula un program de modernizare a drumurilor, din oras pana la telescaun si din zona Rusu pana in statiunea turistica. Conform autoritatilor locale, valoarea investitiei se ridica la 5.529.930 RON pentru partea Rusu-Parang, plus 600.000 RON pentru partea Petrosani-Rusu.
Source: Compact Bucuresti