10 dintre locurile din Republica Moldova care merită vizitate

Moldova o țară cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și peisaje uimitoare.

Deși mică ca întindere, Moldova surprinde prin diversitatea sa fascinantă. De la plaiuri viticole și orașe pline de viață, la sate pitorești și mănăstiri vechi, țara ascunde o multitudine de comori necunoscute, așteptând să fie descoperite.

Aceasta este o listă detaliată a destinațiilor turistice și locurilor frumoase din Moldova, locuri care cu siguranță merită vizitate, însă multe din ele sunt necunoscute.

  1. Duruitoarea Veche și Lacul Costești-Stânca

Duruitoarea Veche este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova. Pantele calcaroase abrupte prezente aici sunt marcate de grote înfrumuseţate cu stânci de cele mai neobişnuite forme.

Grota este săpată în stânca de deasupra satului, la o înălțime de 33 m. Cele mai spectaculoase sunt stâncile calcaroase, înzestrate cu grote de mărimi diferite, ce transformă această vale a râulețului Duruitoarea într-un loc perfect pentru odihnă.

Iar lacul Stânca-Costești este cel mai mare lac de pe teritoriul Republicii Moldova.

  1. Chateau Cojușna

Chateau Cojușna este o vinăria din apropierea Chișinăului, cu istorie bogată, precum și colecția sa de vinuri.  Vinăria oferă tururi vinicole și opțiuni de degustare, iar restaurantul din incintă bucate delicioase.

  1. Chateau Vartely – una din vinăriile cele mai premiate din Moldova

Situat la doar 45 km de Chişinău, Château Vartely are o arhitectură deosebită și prezintă un adevărat deliciu peisagistic, fiind situat pe o colină de unde se deschide o priveliște deosebită.

  1. Vinăria Cricova

Cricova constituie cel mai extins complex subteran din lume, notabil pentru rețeaua sa vastă de labirinturi și calitatea remarcabilă a vinurilor sale. Originea acestei locații impresionante se situează în anul 1952.

Perla vinificației moldave, Cricova, este localizată în inima Republicii Moldova. Situată la o adâncime de 60 m, sub atenta supraveghere a vinificatorilor, aceasta servește drept depozit și spațiu de maturare pentru cele mai excelente vinuri purtând marca Cricova.

  1. Vinăria Et Cetera – o destinație perfectă pentru pasionații de turism viticol

Et Cetera este o vinărie de familie, unde oaspeții se vor bucura de o primire călduroasă, cu un vin extraordinar și bucate delicioase. De asemenea, vinăria oferă și opțiuni de cazare.

  1. Vinăria Mileștii Mici

La Vinăria Mileștii Mici, vizitatorii pot explora și experimenta istorie, tradiție, cultură, savoare și arome în cadrul programului de vizită a galeriilor subterane. Arhitectura complexului amintește de castelele feudale, iar intrarea în galerii și cascada cu apă cristalină oferă o experiență distinctivă.

Itinerarul excursiei poate fi parcurs atât cu mașina, cât și într-o plimbare relaxantă pe jos prin străduțele umbrite de felinare, denumite după soiurile de vin, precum Cabernet, Aligote și Feteasca, sugerând atmosfera unui oraș subteran dedicat vinului.

  1. Castel MIMI

Castel Mimi este catalogat cu mândrie drept una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume, în mare parte grație gamei noastre unice de terase uimitoare și grădini veșnic verzi. Spațiile noastre exterioare, mari și diverse, includ o piață a orașului, terase de vară, spații pentru picnicuri și masterclass-uri de gătit, și o curte în care se desfășoară evenimente culturale mari, precum concerte, spectacole sau mese în aer liber.

  1. Descoperă „Epoca de Piatră” la Pivnițele Brănești

Vinăria Brănești este amenajată într-o veche mină de calcar, galeriile căreia se întind pe o distanță de 75 km și sunt dispuse pe o suprafață de 75 ha.

Complexul turistic „Epoca de piatră” al Vinăriei Brănești își deschide porțile pentru vizitatori. Turiștii vor avea ocazia să descopere galeriile subterane, să deguste vin în sălile special amenajate pentru degustări, să-și închirieze caze pentru păstrarea vinului, să participe la evenimentele culturale, care vor fi organizate în sala de spectacole a complexului turistic și să experimenteze viața în epoca de piatră.

  1. Casa-muzeu Alexandr Pușkin

Casa-muzeu „Aleksandr Pușkin” este un muzeu și monument de arhitectură de valoare națională, inclus în Registrul de monumente de istorie și cultură a municipiului Chișinău.

  1. Chateau Purcari

La Château Purcari, vinurile excepționale se întâlnesc natural cu experiențele gastronomice de înaltă calitate. Bucatele a la carte, însoțite de vinurile Purcari, sunt destinate să satisfacă și cei mai rafinați gurmanzi.

Specialitățile casei, precum Black Flank Steak și Foie Gras, vor fi apreciate de iubitorii bucătăriei europene, în timp ce cei care preferă tradiția vor putea savura creațiile culinare moldovenești.

Chateau Purcari oferă vizitatorilor un număr mare de oferte turistice, potrivite pentru orice gust.