Vola.ro: scadere cu pana la 25% a vanzarilor pentru vacante

Cand abia incepea sa-si revina, industria de turism este lovita de un nou soc, vanzarile diminuandu-se cu pana la 25%.

„Piata a reactionat instant la izbucnirea razboiului. A fost o reducere a vanzarilor cu aproximativ 20-25%. Asta se vede si in datele de pe piata. Cautarile care se fac pe Google legate de calatorii au scazut cu 30%. Si este normal sa se intample asta, pentru ca impactul emotional este mare. Cred ca o sa vedem o scadere pana in momentul in care conflictul se va incheia. Tocmai incepusem sa vedem o revenire a cererii de calatorii, dar iata ca acest eveniment ne da iar in spate, de data asta pe toti”, a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Pana la declansarea conflictului in Ucraina, Truica estima pentru acest an un nivel similar cu cel din 2019 in ceea ce priveste cererea de calatorii.

„In momentul asta cred ca e destul de dificil sa faci previziuni. Ne asteptam ca cererea sa se reia odata cu incetarea conflictului armat. Lucrurile mergeau clar in directia buna. Toata lumea anticipa un 2022 foarte bun pentru industria de travel, hospitality. Inca cred ca e posibil asta. Mergem in continuare pe scenariul pe care l-am planificat”, a prcizat CEO-ul agentiei de turism Vola.ro.

De asemenea, va urma si cresterea tarifelor la biletelor de avion, pe fondul scumpirilor la combustibili, energie si gaze.