Vola.ro a emis bilete de avion pentru aproape 100.000 de persoane

Dupa ce lockdown-ul global si nenumaratele schimbari in ceea ce priveste conditiile de calatorie au produs efecte dramatice pentru industria de transport aerian de pretutindeni, sezonul estival de anul acesta a venit ca o gura de aer proaspat pentru jucatorii din turism.

Compania Vola.ro a emis bilete de avion pentru aproape 100.000 de clienti in perioada iunie-august 2021, nivel ce reprezinta aproximativ 95% din cel atins in 2019 si in crestere cu peste 200% fata de 2020.

Printre principalele cauze ce au favorizat o revenire accelerata a cererii turistice in perioada analizata se numara anunturile legate de redeschiderea multiplelor destinatii din Europa, conditiile de calatorie simplificate odata cu eliberarea certificatelor verzi, precum si un numar mai scazut de cazuri COVID pe timpul verii, care, impreuna cu numarul in crestere de persoane vaccinate, au dat romanilor o mai mare incredere in a-si relua calatoriile.

Potrivit specialistilor Vola.ro, desi vanzarile de bilete de avion se apropie de nivelul prepandemic in cazul agentiei de turism online, la nivelul industriei aviatice, volumele se situeaza mult sub valorile  asteptate. In plus, schimbarile impuse de autoritati au limitat cererea la nivel european, determinand instabilitati cu privire la operarea zborurilor.

Drept urmare, daca in 2019 doar maximum 5% dintre zboruri sufereau modificari sau erau anulate, in 2021 peste 35% dintre zborurile din sezonul de vara au fost afectate de intarzieri sau anulari.

Destinatiile preferate de romani in perioada iunie-august 2021 raman in mare parte neschimbate, respectiv Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franta si Belgia si Grecia.

Pretul mediu al verii 2021 a fost de 147 EUR iar ruta cea mai vanduta a fost Bucuresti – Londra si retur.

Volumul zborurilor interne a crescut considerabil in contextul ridicarii restrictiilor pentru evenimente

De indata ce autoritatile romane au anuntat ridicarea restrictiilor pentru evenimente, trei festivaluri din Cluj-Napoca si-au anuntat redeschiderea, ceea ce a declansat o crestere vizibila a cererii de bilete de avion pe aceasta ruta in lunile iulie si august.

EN RO