Un nou parteneriat pentru promovarea Romaniei si a Festivalului International

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT si Ministerul Culturii si Patrimoniului National, MCPN au incheiat un protocol de colaborare in vederea promovarii Festivalului si Concursului International „George Enescu”, cat si in vederea promovarii Romaniei, ca destinatie de turism, in contextul organizarii editiei din 2013 a festivalului.
Protocolul prevede ca MDRT sa promoveze evenimentul in cadrul actiunilor de marketing turistic pe care le deruleaza in mod curent, si totodata include si promovarea de itinerarii culturale aferente evenimentului, a muzeelor, caselor memoriale, asezamintelor culturale, avand tematica „George Enescu”.
Ministerul Culturii si Patrimoniului National va asigura realizarea, de catre organizatorul evenimentului, a materialelor de promovare a evenimentului – cataloage, brosuri, pliante, postere, ghiduri, materiale audio-video, CD-uri, DVD-uri, dar si promovarea brandului de turism al Romaniei, prin inserarea lui in propriile materialele editate cu prilejul festivalului, stabilirea acelor itinerarii tematice care sa fie promovate si participarea la evenimentele organizate de MDRT, prin sustinerea de prezentari cu privire la Festival.
Actiunile punctuale in cadrul carora MDRT si MCPN vor colabora in baza acestui protocol vor fi stabilite in urmatoarele saptamani de directiile de specialitate din cele doua ministere.
Cea de-a XXI-a editie a Festivalului si Concursului International „George Enescu” se desfasoara, in perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucuresti. Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National, este producator, iar Primaria Municipiului Bucuresti, Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune au calitatea de co-producatori. Festivalul a avut deschiderea oficiala in data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcand debutul celei mai importante manifestari muzicale internationale gazduite de Romania.

Source: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

EN RO