Turistii romani sunt tot mai atrasi de vacantele tematice

Turismul tematic are un rol educational si cultural, dar reprezinta si un mijloc inedit de petrecere a timpului liber, multi dintre turistii romani preferand sa practice activitati din zona lor de interes si sa incerce experiente noi, a declarat Alice Udrea, managing partner al Qualis Travel.
Alice Udrea a precizat ca in ultima perioada turistii aleg pachete de vacanta pe yacht, tururi de tipul food&wine, participare la diferite evenimente, practicarea sporturilor de care nu dispun acasa – cum ar fi canyoning, kayaking, kiteboarding, yachting, escalade, offroad etc, tururi istorice sau pe segmentul arta si arhitectura, tururi pentru biciclisti, motociclisti.
Printre destinatiile alese se numara Parisul sau Budapesta pentru experienta turismului gastronomic si viticol, cu tururi si degustrari la cele mai renumite domenii si crame din lume. De asemenea, foarte populare au devenit vacantele si petrecerile pe yacht, in zone precum Grecia, Italia, Malta, Croatia sau destinatii exotice precum Thailanda.

Source: Mediafax

EN RO