Turismul medical din Moldova va fi promovat printr-o platformă permanentă globală

 

Expertii din domeniul medical si al turismului medical din 15 tari au convenit sa transforme Forumul Internațional de Turism Medical din Moldova într-o platformă permanentă. Platforma va facilita schimbul de experiență și dezvoltarea parteneriatelor în domeniul turismului medical.

Forumul Internațional de Turism Medical din Moldova a fost organizat în premieră la Chișinău în septembrie 2023. Evenimentul a reunit circa 200 de profesioniști din domeniul medical și al turismului medical din întreaga lume.

Potrivit Nataliei Ciobanu, președinta Asociației de Turism Medical din Moldova, transformarea forumului într-o platformă permanentă va permite Moldovei să se poziționeze ca o destinație cu perspectivă pentru turismul medical internațional.

Moldova dispune de un potențial vast în domeniul turismului medical. Serviciile oferite de sectorul medical privat din Moldova sunt apreciate la nivel internațional.

În fiecare an, peste 35% din cetățenii străini ce vizitează Republica Moldova vin anume pentru tratament medical. În 2022, pacienții străini ai clinicilor din Moldova au generat peste 47.642.500 EUR în cifra de afaceri.

Platforma permanentă va contribui la dezvoltarea turismului medical din Moldova și va aduce beneficii sectorului medical, sectorului turismului și altor sectoare ale economiei.