Turismul international nu isi va reveni pana in 2023

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Sosirile de turisti internationali vor stagna in acest an, cu exceptia unor piete occidentale, ceea ce va provoca pierderi de pana la 2.400 mld. USD, arata un studiu publicat de ONU, care adauga ca sectorul nu isi va reveni complet pana in 2023.

Conform acestui raport, elaborat de Conferinta ONU pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) si Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO), vaccinarea impotriva COVID-19 si certificatele sunt vitale pentru a restabili increderea in turismul international, care asigura venituri importante pentru multe tari, in special mici tari insulare care se bazeaza pe sectorul turismului pentru locuri de munca.

In 2020, sosirile de turisti internationale au scazut cu 73%, comparativ cu 2019, provocand pierderi de 2.400 mld. USD turismului si sectoarelor asociate, se arata in raport.

In raportul mentionat sunt prezentat trei scenarii pentru 2021, conform carora sosirile de turisti internationali ar urma sa scada cu 63% pana la 75% comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, ceea ce ar urma sa genere pierderi cuprinse intre 1.700 si 2.400 mld. USD.

Zoritsa Urosevic, reprezentantul UNWTO estimeaza ca atingerea cifrelor din 2019 vor reveni dupa 2023.

EN RO