Tranzactie de 5 milioane euro: urmeaza birouri, pe terenul fostei Fabrici de Bere Grivita, din Bucuresti

Zona Grozavesti se contureaza ca un nou centru office. Cea mai noua mutare vine din partea dezvoltatorului lituanian Hanner, care a achizitionat terenul fostei fabrici de bere Grivita, contra sumei de 5 milioane de euro. Desi s-au concentrat pe segmentul rezidential, pana acum, lituanienii vor dezvolta aici primul proiect lor mixt din Romania, care va include spatii de birouri moderne.
Teren Fabrica de BereTerenul fostei Fabrici de Bere „Grivita”, din Capitala, a atras atentia si banii dezvoltatorului lituanian Hanner, cunoscut cu precadere pentru proiectul de locuinte The Park, din zona Tineretului. Amplasat in zona Grozavesti, terenul de 11.000 mp a apartinut companiei romanesti Kiseleff Development, care anunta, in primavara lui 2014, ca va ridica aici un complex imobiliar modern. Intre timp, planurile s-au schimbat, iar achizitia in valoare de cinci milioane de euro marcheaza intrarea Hanner pe piata locala de birouri.
„Dupa aproape 10 ani de prezenta in Romania, in care am dezvoltat mai multe proiecte rezidentiale, consideram ca este momentul unei investitii de amploare, prin care sa demonstram expertiza Hanner si pe alte sectoare ale pietei imobiliare. Zona Grozavesti este intr-o continua dezvoltare si se contureaza deja ca un nou pol de birouri, asa incat a fost o alegere fireasca pentru prima dezvoltare mixta a Hanner in Romania, care va include o suprafata generoasa de spatii de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai inalte standarde in materie de design si tehnologie”, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding, companie ce a investit pana acum peste 60 de milioane de euro in Romania, in trei proiecte rezidentiale (The Park, Carol Park Residence si City Residence).
– Terenul fostei Fabrici de Bere Grivita este amplasat in zona Grozavesti, in imediata apropiere a statiilor de metrou Grozavesti si Basarab
– Terenul de 11.000 mp gazduieste trei cladiri monument – dependintele Maltarie, Orzarie si Corp Administrativ, ale fostei Fabrici de Bere Grivita
– Cladirile monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului si oportunitatea de a realiza un proiect mixt care sa includa conversii, restaurari, dar si cladiri noi de birouri si rezidential
Pe segmentul de birouri, Hanner a dezvoltat pana in prezent sapte proiecte, care totalizeaza peste 150.000 mp, din care 50.000 mp vor fi livrati in perioada imediat urmatoare. Printre chiriasii Hanner se numara companii multinationale precum Henkel, Johnson & Johnson, Nokia, Novartis, Rockwool, MSC, Servier sau Ambasada Israelului. Hanner a fost desemnata in Lituania ani la rand cel mai important dezvoltator, cel mai premiat proiect fiind cladirea Europa Business Center, cea mai inalta din tarile baltice, cu peste 148 de metri inaltime.
La nivel global, Hanner a dezvoltat proiecte imobiliare in Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus si Romania, avand in plan sa se extinda in Germania si Marea Britanie. Pe segmentul rezidential, compania a dezvoltat peste 4.000 de apartamente, cu o suprafata construita de 400.000 de mp, fiind implicata si in constructia de spatii logistice, cladiri de birouri, spatii comerciale si parcari subterane sau supraetajate, care totalizeaza peste 250.000 mp. Compania detine active in valoare de peste un miliard de euro si realizeaza investitii folosind resursele proprii.

Source: Imopedia/Media

EN RO