Tranzactia privind achizitionarea Hotelului Hilton de catre Ana Hotels a fost finalizata

Pe data de 28 iunie s-a finalizat procesul de achizite al hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti de catre compania hoteliera Ana Hotels, care a preluat de la cele trei companii private din Franta, Anjou Services SNC, Cibex International si Harcop Romania, pachetul majoritar de 52,4 % din actiuni. Pe langa Ana Hotels, ceilalti actionari sunt Athenee Palace cu 36% din capital ?i CMC International cu 12%. Surse din cadrul pietei estimeaza ca valoarea tranzactiei s-a ridicat la 25-30 milioane de dolari. Directorul general Ana Hotels, Simona Constantinescu, a declarat ca negocierile cu grupul francez Vivendi Universal s-au desfasurat pe o perioada de sase luni si ca Ana Hotels mai este inca interesata si de actiunile detinute de stat si controlate prin intermediul Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Hotelul va functiona in continuare sub contract de management incheiat cu grupul Hilton International.

Cifra de afaceri inregistrata anul trecut de catre Athenee Palace Hilton s-a ridicat la 22,6 milioane de dolari iar profitul net la 5,8 milioane de dolari. Aproximativ 42 milioane de dolari au fost investiti de catre Athenee Phenix Group pentru renovarea vechiului hotel Athenee Palace, un simbol al Bucure?tiului interbelic, iar in prezent directorul general al hotelului, Bert Fol, a declarat ca in vara acestui an Hilton începe un program de investi?ii în valoare de 3 milioane de dolari în renovarea camerelor si dotarea acestora cu facilitati suplimentare de conectare de la Internet si divertisment.

In prezent, compania hoteliera Ana Hotels detine in portofoliu sapte hoteluri, hotelurile de 5 stele Crowne Plaza si Athenee Palace Hilton din Bucuresti, hotelul Sport de 4 stele si hotelurile Bradul si Poiana de 3 stele din Poiana Brasov, complexul Hotelier Europa de 4 stele in care este inclus Centrul de sanatate Ana Aslan Health SPA si Hotelul Astoria din Eforie Nord. Ana Hotels a investit in ultimii 8 ani aproximativ 80 de milioane de euro in sectorul turistic.
Source: Averea