Tot mai multi romani apeleaza la early booking pentru vacante

Tot mai multi romani rezerva bilete in sistem early booking, iar primele doua luni ale anului au marcat pentru piata romaneasca o crestere foarte mare a rezervarilor de acest tip fata de anul precedent. Daca in tarile vestice, precum Germania, circa 70-80% dintre turisti rezerva pachetele turistice in acest fel, in Romania se estimeaza ca ponderea a ajuns la circa 30%, o crestere importanta fata de 10% cat era inaintea izbucnirii crizei economice, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner – touroperator si consultant specializat pe destinatia Bulgaria.
Campionul early booking-urilor este Bulgaria, care a inregistrat o crestere de 35%, potrivit unei analize realizate de Travel Planner.
Hotelurile de pe litoralul bulgaresc inca mai au ca limita a ofertelor tip early booking, de la caz la caz, 31 martie sau 30 aprilie, iar reducerile sunt cuprinse intre 10 si 20%. 
Atat pentru sezonul estival, cat si pentru perioada de Paste si 1 Mai, statiunile de pe litoralul bulgaresc pentru care au optat cei mai multi turisti sunt Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena. O alta statiune care incepe sa devina mai atractiva pentru romani este Obzor.
Media anuala de cost a unui sejur in Bulgaria este, pentru turistii romani, de circa 500 EUR/familie.

Source: Income Magazine