Tot mai multe obiective turistice din lume se inchid datorita coronavirus

Tot mai multe obiective turistice din lume se inchid publicului datorita coronavirus. Astfel, incepand cu data de 13 martie, Turnul Eiffel, la fel ca alte monumente turistice importante din Paris, precum Muzeul Luvru si Palatul Versailles.
Incepand cu data de 15 martie, aproape toate statiunile de schi din Austria vor fi inchise anticipat, pentru a combate raspandirea noului coronavirus, au precizat joi autoritatile regionale.
Landul Tirol, care cuprinde cel mai mare numar de domenii schiabile din tara, a decretat primul aceasta masura, urmat de Salzburg si Vorarlberg. Pe langa instalatiile de teleschi, toate hotelurile statiunilor din aceste trei landuri isi vor inchide portile incepand de luni. 
De asemenea, incepand cu 15 martie, Disney a anuntat inchiderea parcurilor sale de distractii Disney World din Florida si Disneyland Paris pana la sfarsitul lunii martie. Hotelurile celor doua puncte de atractie vor ramane in activitate „pana la noi ordine”, insa compania a decis sa suspende toate croazierele pentru luna martie. Totodata, parcul Disneyland de la Anaheim, in California a fost inchis.
Totodata, China anuleaza permisele de ascensiune pe Everest din cauza epidemiei de coronavirus, cu cateva saptamani inaintea debutului preconizat al sezonului de varf, au anuntat organizatori de expeditii.
 
Cel mai inalt varf de pe Terra este accesibil din China prin versantul nordic si din Nepal, prin versantul sudic. Acest al doilea traseu, care este in mod traditional cel mai frecventat, nu face in acest moment obiectul unei interdictii.

Source: Profit

EN RO