Top 10 cele mai bune restaurante din lume

Restaurantul Noma din Copenhaga a fost desemnat pentru cel de-al treilea an consecutiv, cel mai bun restaurant din lume, in cadrul Ceremoniei anuale S. Pellegrino World`s 50 Best Restaurants Awards, organizata de publicatia britanica de specialitate Restaurant Magazine.
Restaurantul de 2 stele Michelin, coordonat de chef-ul Rene Redzepi a fost deschis in noiembrie 2003 si listat in top 50 al celor mai bune restaurante din lume in 2006.
La fel ca si anul trecut, locurile 2 si 3 sunt ocupate de restaurantele spaniole El Celler de Can Roca din Girona si Mugaritz din San Sebastian.
Pe urmatoarele locuri se afla un restaurant din Brazilia – D.O.M., urmat de restaurantul Osteria Francesacna din Modena – Italia, doua restaurante din S.U.A., Per Se din New York si Alinea din Chicago, restaurantul Arzak din tot din San Sebastian, restaurantul londonez Dinner al lui Heston Blumenthal, iar pe locul 10 se afla un alt restaurant american, Eleven – Madison Park din New York.
Pentru alcatuirea clasamentului celor mai bune restaurante din lume au votat 800 de critici culinari, experti in gastronomie si chef-i din toata lumea.

Source: Food&Bar

EnglishRomanian