The Sun indeamna turistii sa viziteze zona Transilvaniei din Romania

Jurnalistii publicatiei The Sun noteaza ca regiunea Transilvaniei nu merita vizitata doar pentru mitul lui Dracula, ci si pentru perspectivele panoramice, pentru castelele „desprinse parca din Harry Potter” si pentru barurile dosite pe strazi sinuoase.
Anul acesta, Lonely Planet a desemnat Transilvania destinatia desavarsita pentru calatorii.
Jurnalistii scriu in continuare ca in Cluj, de pilda, turistii pot face slalom printre galerii de arta si teatre, le recomanda sa se rataceasca prin spatiul de arta contemporana „Fabrica de pensule”, unde se rasfira mai multe galerii de arta, ateliere ale artistilor si spatii pentru spectacole teatrale.
Turul orasului ar trebui sa se sfarseasca, in viziunea celor de le The Sun, la Muzeul National de Istorie, unde pot fi admirate colectia de potiuni si echipamentul stravechi de laborator desprinse parca din universul lui Harry Potter.
Castelul Bran din secolul al XIV-lea, cocotat pe o stanca, sursa de inspiratie pentru resedinta Contelui Dracula in romanul lui Bram Stoker ofera panorame impresionante, daca turistii urca scarile secrete din interior catre turnuri, iar apoi trebuie sa-si incordeze fortele si sa-si stapaneasca frica pentru o vizita la Muzeul Torturii din incinta Castelului Bran, noteaza jurnalistii.

Source: Economica

EN RO