Taxa speciala de 1% pentru promovarea turistica a municipiului Giurgiu

Consiliului Local Municipal (CLM) Giurgiu a aprobat in sedinta din 31 ianuarie introducerea unei taxe speciale pentru promovarea turistica a orasului.
Astfel, potrivit hotararii unitatile de cazare au obligatia de a depune lunar o declaratie-decont la Directia de Impozite si Taxe Locale Giurgiu privind colectarea taxei. Sumele incasate cu titlu de taxa speciala vor fi evidentiate intr-un cont distinct, potrivit hotararii de CLM. 
Taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Giurgiu pentru anul 2019 se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Prin instituirea taxei speciale se urmareste cresterea numarului de turisti in Giurgiu, a duratei de sedere a turistilor, precum si a veniturilor obtinute din turism.
Taxa speciala de 1% pentru promovarea turistica a municipiului Giurgiu se va folosi pentru sustinerea de evenimente care pot genera cresterea numarului de turisti in oras, organizarea sau participarea la targuri si conferinte, realizarea de campanii publicitare, promovarea atractiilor, evenimentelor si obiectivelor turistice din municipiul Giurgiu prin intermediul centrelor de informare turistica, mediul online si social media.
In cazul in care depunerea declaratiilor-decont nu se va face la timp, "unitatea va fi sanctionata cu o amenda de la 70 RON la 279 RON, iar nedepunerea lor se pedepseste cu amenda de la 279 RON la 696 RON".

Source: Wall-Street

EN RO