Tarom: pierderi de peste 28 mil. RON, in S1

In primele sase luni ale acestui an, compania aeriana nationala Tarom a inregistrat pierderi de 28,6 mil. RON, de opt ori mai mari fata de nivelul prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli, din cauza anularii sau intarzierii unor curse, care au generat penalitati neplanuite si reducerea veniturilor, dar si pe fondul performantei slabe a conducerii executive din primele trei luni ale anului, a anuntat compania.
 
Bugetul de venituri si cheltuieli prevedea, pentru prima jumatate a acestui an, o pierdere de 3,4 mil.RON.
In prezent, noua echipa de conducere a Tarom si consiliul de administratie au demarat procedurile necesare pentru modernizare flotei, eficientizarea operatiunilor, imbunatatirea serviciilor, deschiderea de noi rute si conturarea unei noi strategii de marketing care sa atraga mai multi pasageri, au declarat reprezentantii Tarom.
Compania este increzatoare ca, la sfarsitul anului 2016, nivelul pierderilor nu va depasi suma prevazuta in bugetul aprobat de Guvern, si anume 6,9 mil. RON.
Compania Tarom are o flota de 23 de avioane formata din trei marci diferite, Airbus, ATR si Boeing, cu o medie de varsta de peste 15 ani. Gradul mediu de incarcare al aeronavelor Tarom a fost anul trecut de circa 68%.
Pe data de 4 august, Consiliul de Administratie al Tarom a numit un nou director general al companiei, pe Dan Iulius Plaveti, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. El va ocupa functia temporar pana la finalizarea procedurilor de selectie a directorului general. Acesta il inlocuieste in functie pe Gabriel Stoe, care fusese director interimar dupa demiterea lui Christian Heinzmann.

Source: Wall-Street

EN RO