Suma record atrasa de Hilton Worldwide prin listarea la bursa

Compania Hilton Worldwide Holdings Inc a atrast 2,35 mld. USD, printr-o oferta publica initiala (IPO). Acesta este un record pentru o companie hoteliera.
Compania si actionarii existenti au vandut circa 117,6 milioane de actiuni pentru 20 USD/actiune.
Proprietarul Hilton Worldwide, Blackstone Group a profitat de revenirea economiei americane pentru a realiza acest IPO.
La pretul de IPO, Hilton are o valoare de piata de aproximativ 19,7 mld. USD, eclipsand Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc, Marriott International Inc si Hyatt Hotels Corp.
Potrivit unei surse apropiate, oferta a fost de peste noua ori suprasubscrisa.
Blackstone si investitorii sai au investit in Hilton circa 6,5 mld. USD, iar cu ocazia acestei reevaluari se poate vorbi de un castig teoretic de 8,5 mld. USD.
Hilton ar putea atrage inca 353 mil. USD pentru a satisface cererea in cazul in care intermediarii vor vinde actiuni suplimentare. Astfel valoarea IPO ar ajunge la 2,7 mld. USD si ar face ca oferta publica initiala a Hilton sa devina a doua cea mai mare din SUA din acest an, dupa ce Plains GP Holdings, o companie din domeniul petrolului si gazelor a realizat un IPO la 2,91 mld. USD in luna octombrie.
Dupa oferta publica initiala, Blackstone va detine aproximativ 750,6 milioane de actiuni Hilton, conform prospectului , echivalent cu o participatie de 76,2%, evaluata la aproximativ 15 mld. USD.

Source: HotelierMiddleEast

EN RO