Studiu de piata pentru dezvoltarea turismului in judetul Brasov

Firma E-cultura din Spania a realizat un studiu de piata impreuna cu Consiliul Judetean Brasov pentru dezvoltarea turismului in judet, studiu care raspunde nevoilor de dezvoltare si promovare a turismului in judetul Brasov.

Jose Maria Jimeno, directorul firmei, a precizat ca, daca s-ar pune in valoare patrimoniul cultural extrem de bogat al judetului, Brasovul ar deveni un punct de atractie cheie pentru turisti.

Conform reszultatelor studiului, Brasovul este cunoscut datorita naturii si sporturilor de iarna si, desi exista multe obiective turistice si monumente istorice in judet, cele mai vizitate sunt Biserica Neagra si Castelul Bran, iar pentru celelalte lipseste in totalitate informatia necesara oricarui turist. Jose Maria Jimeno a declarat ca din aceasta cauza este nevoie de o strategie generala, dar si una specifica pentru fiecare monument in parte.

In studiu exista un program de reabilitare pentru cateva obiective de top din judet, printre care cetatea Fagarasului, cetatea Rupea, dar si infiintarea la Rupea a unui Centru turistic pentru populatia romana, maghiara si germana din zona. Cetatea Rasnov, Prejmer sau Muzeul de Etnografie sunt alte obiective care vor fi reabilitate in urmatorii ani.

A fost inventariat patrimoniul cultural din intreg judetul si s-a constatat ca exista un numar de 150 de resurse materiale si 75 nemateriale, mai mult decat suficient pentru a transforma Brasovul intr-o atractie culturala, a mai precizat Jose Maria Jimeno.

Reabilitarea monumentelor se va face in mai multe etape, iar pentru toate proiectele vor fi accesate fonduri europene in valoare de 80 milioane EUR.

Studiul realizat a costat 40.000 EUR, bani alocati din bugetul Consiliului Judetean.

Source: Travel Manager

EN RO