Strategia de turism a judetului Harghita a fost prezentata public

Pe data de 19 martie a fost prezentata public strategia de turism a judetului Harghita, dupa ce a fost finalizata de firma contractata de Consiliul Judetean, reprezentata de Nagy Benedek.

Conform strategiei, se recomanda ca in urmatorii 15 ani sa se puna accent pe turismul activ si ecoturism, dar si pe turismul balnear, cultural si rural.

In ceea ce priveste directiile de dezvoltare ale turismului harghitean, specialistii recomanda dezvoltarea infrastructurii, formarea unei imagini turistice diferentiate si atractive, dezvoltarea statiunilor balneoclimaterice, crearea unui Consiliul Consultativ al Turismului si stimularea personalului din turism, astfel incat acesta sa nu paraseasca zona.

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a pledat pentru o promovare agresiva a imaginii judetului, care sa duca la atragerea de turisti si acceptarea investitorilor care doresc sa investeasca, indiferent de zona din care ei provin.

Strategia de turism a judetului Harghita a fost elaborata in aproximativ cinci luni, de o echipa formata din zece specialisti. Ea va fi supusa dezbaterii publice in urmatoarele 30 zile, dupa care va fi aprobata in Consiliul Judetean.

Source: Travel Manager