Statiunea din Parang se va numi Alpina Petrosani

Cel mai mare domeniu de schi din Romania, situat in statiunea Parang, se va numi Alpina Petrosani. Numele statiunii a fost ales de autoritatile din Petrosani in urma unui concurs initiat de municipalitate pe internet, unde au fost primite peste 120 de propuneri din tara.

Proiectul statiunii Alpina Petrosani prevede amenajarea mai multor partii de schi in Masivul Parang, care se vor intinde pe o lungime de 30 km, construirea a 5 noi instalatii de teleschi si dotarea partiilor cu echipamente pentru producerea zapezii artificiale.

Accesul turistilor spre statiune se va face cu o telegondola ce va avea statia de plecare in municipiul Petrosani, in plan fiind inclusa si modernizarea actualului drum spre zona turistica din Parang.

Proiectul are o valoare de 68 milioane EUR, sumele fiind prevazute sa fie atrase de la Guvernul Romaniei, bugetul local al municipiului Petrosani si din fonduri europene nerambursabile.

Licitatia pentru desemnarea constructorului va avea loc in luna iulie, iar durata lucrarilor de constructie este estimata la 4 ani.

Source: Travel Manager