Spania: numar record de vizitatori straini in iulie 2013

In luna iulie a acestui an, Spania a fost vizitata de un numar record de turisti, inregistrand 8 milioane de vizitatori, cu 3% mai mult decat in luna iulie 1995, cand a fost atins recordul anterior.
Autoritatile se asteapta ca pana la sfarsitul anului sa fie depasit numarul de turisti straini de anul trecut, cifrat la peste 57,9 milioane de vizitatori.
Expertii spanioli cred ca principalul motiv al cresterii numarului de vizitatori straini il reprezinta echilibrul de invidiat intre calitatea serviciilor si nivelul preturilor, iar un al doilea motiv este imbunatatirea situatiei economice din principalele tari ale Europei de Vest, fapt care a permis din nou majoritatii cetatenilor acestor state sa-si cumpere o vacanta in strainatate.
54,7% din numarul total de vizitatori straini o reprezinta rezidentii din Marea Britanie, Germania si Franta.
Cele mai populare destinatii pentru turistii straini sunt statiunile din Catalonia – plajele din Lloret del Mar, Salou, si Sitges, unde vin in vacanta aproximativ un sfert din toti strainii care viziteaza Spania. Dupa statiunile din Catalonia cele mai populare sunt Insulele Baleare, Insulele Canare si Andaluzia. 

Source: Income Magazine

EN RO