Societarea Feroviara de Turism a intrat in faliment

Societatea Feroviara de Turism aflata in insolventa din anul 2013, a intrat in faliment.

Fostii directori ai Societatii Feroviare de Turism, Luminita Gliga si Aurelian Udor, au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, fiind acuzati ca ar fi produs un prejudiciu de aproape 2,7 mil. EUR, dupa ce, prin procedura de executare silita pentru neplata unei sume de aproape 200.000 RON unei firme de avocatura, Hotelul Astoria din Bucuresti a fost scos la licitatie si vandut unei societati, cu 9 mil. RON, in conditiile in care valoarea reala a imobilului ar fi fost de 16 mil. RON.

La finele lui 2017, Ministerul Transporturilor, care controleaza integral societatea, s-a constituit parte civila pentru a recupera prejudiciul considerat ca fiind rezultat din executarea silita pentru neplata facturilor de catre Hotelul Restaurant Astoria.

SFT – CFR SA este o societate comerciala pe actiuni care functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor si gestioneaza active aflate in proprietatea statului. Anul trecut, societatea, cu circa 40 de angajati, a avut afaceri de 2,3 mil. RON si o pierdere de aproape 7,5 mil. RON.
Source: Profit

EN RO