Se vând cele mai mari hoteluri din Alba Iulia

Hotelurile Cetate și Parc sunt emblematice pentru Alba Iulia și au fost construite înainte de anul 1989. Hotelul Cetate se află în imediata apropiere a Cetății Alba Carolina, iar Hotel Parc, în zona centrală a orașului. În anii 2000 hotelul a fost extins, fiind construită aripa de patru stele și o piscină interioară.

Hotel Cetate este situat lângă principala atracție turistică a orașului – Cetatea Alba Carolina. Prețul cerut este de 6,5 mil. EUR . Este amenajat în stil “Împăratul Romanilor”, dispune de recepţie, sală pentru servirea micului dejun, restaurant, lift, parcare proprie. Restaurantul are o capacitate de 216 locuri, salonul de mic dejun 56 de locuri, iar grădina de vară 56 de locuri.

Proprietarul Hotelului Cetate este Aurel Munteanu, din Sibiu, fost fotbalist la InterSibiu și la Sportul Studențesc. El mai deține Hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu și Aurelius – Împăratul Romanilor din Brașov.

Hotel Parc se află lângă parcul din centrul orașului Alba Iulia. Are 64 camere și 8 apartamente, 3 restaurante, sală de conferințe, piscină interioară, jacuzzi și sală de forță.

Suprafața totală hotelului este de 4.500 mp. Hotelul a fost modernizat în 2013. Prețul anunțat este de 6,49 mil. EUR.

Hotel Parc este deținut de societatea Parc SA, la care sunt acționari moștenitorii fostului proprietar, Nicolae Pușcaș. Hotelul a fost închis în anul 2020, odată cu pandemia de coronavirus și nu a mai fost redeschis de către proprietari.  Înainte de 1989 a fost hotelul partidului (PCR), aici locuind Nicolae Ceaușescu și alți demnitari când se aflau la Alba Iulia.

EN RO