Scutirea de la plata impozitului specific va fi prelungita pana la finele anului 2020

Imagine de Peggy und Marco Lachmann-Anke de la Pixabay

Scutirea de la plata impozitului specific va fi prelungita pana la finele anului 2020, iar autoritatile locale vor avea posibilitatea pana la 1 decembrie sa dispuna scutirea impozitului pe cladiri si a taxei de ocupare a domeniului public pentru anul in curs.

Anterior, Guvernul stabilise scutirea de la plata impozitului specific, pentru industria HoReCa, in anul fiscal 2020, pentru o perioada de 90 zile, complementar perioadei in care aceasta a fost afectata de restrictii.

Ministerul Finantelor Publice va promova in Guvern o ordonanta de urgenta prin care scutirea de la plata impozitului specific, prevazuta pentru starea de ugenta, va fi prelungita pana la 31 decembrie, a anuntat ministrul de resort, Florin Citu.

Conform proiectului de ordonanta de urgenta, inca in lucru si care ar urma sa fie aprobata de Executiv saptamana viitoare, va fi prelungita pana la 1 decembrie si posibilitatea ca autoritatile locale sa adopte hotarari de reducere taxei si impozitului pe cladari cu 50% din impozitul pe 2020.

Totodata, contribuabili vizati vor putea solicita cereri de aprobare a reducerii pana la 15 decembrie. In schimb, un proiect de lege avansat in Parlament propune ca firmele si angajatii din industria HoReCa ar urma sa aiba o scutire de impozite pentru anii fiscali 2020, 2021 si 2022.

EN RO